Francis Ford Coppola Director´s Cut Dry Creek Valley Zinfandel
Podrobný popis
Existují dva různé způsoby jak pěstovat Zinfandel v Dry Creek Valley. První v sobě zahrnuje použití tradičních farmářských metod spočívajících v ponechání sušší půdy. Druhý způsob je modernější. Réva se pěstuje v oboustranných kordónech, pravidelně zastřihávané víno se nechává pnout po sítích a zavlažuje kapkovou závlahou, velmi pečlivě opečovávané hrozny jsou samozřejmostí i této metody. Hrozny pro výrobu tohoto Zinfandelu jsou získávány z kopců s vinicemi, na kterých se víno pěstuje oběma zmíněnými způsoby, přičemž kombinace rozdílů z odlišných stylů pěstování vytváří zajímavý a chuťově neotřelý výsledek. K získání maximální chuti a barvy z hroznů používáme i po sklizni hroznů mnoho specifických metod a technologických postupů. Jedná se především o fermentaci v otevřených fermentačních zařízeních po dobu osmi dnů, při kterých jsou plovoucí hrozny několikrát za den stlačovány ke dnu. Pro zlepšení konečné struktury vína se přidává malé množství odrůdy Petit Sirah, jež zrála v barelech z Francouzského dubu a víno obohatila o stopy vanilky a kořeněný charakter. Výsledný Zinfandel má plné, bohaté aroma ostružin, vínového likéru a vanilky, které provází pronikavá chuť švestek, bobulovin, čokolády a muškátového oříšku.
Všechna vína vinařství F.F. Coppola
Země původu: USA
Odrůda (typ): Zinfandel
Vinařství: Francis Ford Coppola
Ročník: 2013
Doba dodání: Ještě dnes